Fermentovaná kosmetika je ideální řešení pro citlivou pleť. Jaké má výhody?

Date:

Proces fermentace potravin asi všichni moc dobře znáte. Málokdo však tuší, že stejný princip pomáhá i při výrobě kvalitní kosmetiky. Proč byste si měli pořídit fermentované přípravky na pleť?

Lepší využitelnost pro pleť

Fermentace v kosmetice působí podobně jako v potravinářství. Jedná se o přirozený proces, během něhož se mikroorganismy (bakterie, kvasinky a další látky) rozkládají na mnohem jednodušší sloučeniny. Jednodušší sloučeniny totiž mají menší molekuly. Menší molekuly mnohem lépe pronikají hluboko do pleti, takže vám poslouží mnohem lépe než složitější organismy. Tento výsledek by se dal přirovnat k zalévání zahrady. Chcete pouze pokropit listy vodou, nebo je lepší zalít přímo kořeny? Odpověď je prostá.

Fermentované přípravky s sebou přináší tři klíčové výhody, díky nimž získáte od kosmetiky více. První z nich je intenzivnější a déle trvající hydratace pokožky (dosáhnete tak větší pružnosti a jemnosti). Druhou je několikrát vyšší účinnost všech důležitých látek ve zvoleném přípravku. Fermentace šikovně zvyšuje celkovou koncentraci vitamínů, minerálů, aminokyselin i antioxidantů. Posledním benefitem je citlivější působení na vaši pokožku. Fermentované suroviny nezpůsobují žádné alergické reakce, zarudnutí, vysušení, svědění a nečiní problémy ani citlivé pleti.

Ověřená korejská kosmetika

Fermentovanou kosmetiku produkují hlavně korejští dermatologové (často se pro ni používá označení k-beauty). V našich končinách ji nabízí třeba populární e-shop Puredistrict.cz, a to pod značkou Whamisa. Na jeho webových stránkách si budete moci přečíst spoustu zajímavostí o fermentaci v kosmetickém odvětví. Díky tomu získáte inspiraci a zjistíte, jestli je takový typ produktů vhodný i pro vaši každodenní péči.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Proč se hodí umět německy?

Význam němčiny by neměl být podceňován. Němčina má stále...

Má vaše dítě problémy s učením? Začněte je řešit co nejdříve

Objevily se u vašeho dítěte problémy s učením? Pokud...

Co dělat proti nespavosti

Bezesnou noc čas od času zažije každý z nás....

Pořiďte si opravdu vstřebatelný kolagen. Co o něm musíte vědět?

Naše tělo si přibližně po 25. roce života pomalu...