Home Domov Recept na lahodný moučník s pečeným tvarohem

Recept na lahodný moučník s pečeným tvarohem

0

Pečení je stará tradice spojená s vytvářením chutí, které potěší chuťové buňky. Jedním z takových lahodných pokrmů je pečený tvaroh. Tento recept přináší nejen jednoduchou přípravu, ale i skvělou kombinaci krémovité textury a sladké chuti. V chladných měsících není vždy chuť na studený tvaroh, přesto je dobré ho kvůli vysokému obsahu bílkovin úplně nevynechat. Lze ho upéct a vytvořit z něj dokonalou pochoutku, kterou si zamilují dospělí i děti.

Ingredience:

500 g tvarohu
4 vejce
1 šálek cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce hladké mouky
1 šálek smetany
1 lžička kypřícího prášku
Špetka soli
Máslo na vymazání formy
Čerstvé ovoce na ozdobu (volitelné)

Postup:

Rozehřejte troubu na 180 °C. Vymažte formu máslem a vysypte ji strouhankou nebo moukou, aby se tvarohový dort lépe odlepil. V misce smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a hladkou moukou. Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Bílky vyšlehejte s kypřícím práškem a špetkou soli do tuhé pěny. Poté postupně vmíchejte do tvarohové směsi. Směs vlijte do připravené formy a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte přibližně 40–50 minut, nebo dokud není povrch tvarohu zlatavě hnědý a při šťouchnutí do středu dortu vyjde čistý nůž. Pečený tvaroh nechte vychladnout a podávejte ho nakrájený na plátky. Můžete ho posypat cukrem nebo podávat s oblíbeným ovocem a krémem. Skvělým doplňkem může být ovocná omáčka nebo kousek čerstvého ovoce. Pro zvýraznění chuťových nuancí si můžete přidat kávový sirup nebo med.

Tento pečený tvarohový dort je vynikající volbou pro ty, kteří milují kombinaci sladké a krémovité chuti. S jednoduchými ingrediencemi a snadným postupem se můžete těšit na skvělý zážitek při přípravě a konzumaci tohoto lahodného pokrmu. Buďte připraveni na chvíle pochoutky, které potěší nejen vás, ale i vaše blízké.


Redakce radí: Baví Vás pečení? Oslaďte si život sladkými recepty, které voní po vanilce a chutnají báječně.


Exit mobile version