Ručníkové pončo – netradiční dárek na Vánoce

Date:

Pončo je v poslední době velice oblíbené, ať už se jedná o elegantní módní doplněk pro ženy nebo krásně šitá ručníková ponča. Zatímco v prvním případě si žena na tričko přehodí pončo, které supluje svetr, v druhém případě můžete vyrazit třeba k vodě, kde si užijete krásně strávený den. Že pořád nevíte, oč se jedná? Pojďte si je tedy představit.

Co je ručníkové pončo?

Jedná se o specifický druh osušky. Pokud se chcete zabalit do osušky, musíte ji na sebe uvazovat, aby držela. Pončo je skvělým pomocníkem, který tento problém vyřeší, obzvláště u dětí.

Pončo stačí vzít a přehodit přes krk, zabalíte se tak do tepla pokaždé, kdy vyjdete ze sprchy, bazénu nebo si jdete jen lehnout na pláž. Vyrábí se především za savých materiálů, svoji funkci plní také při potřebě zahřát. Vybrat si můžete silnější nebo slabší vrstvu ponča.

Výhody ponča

Vyrazit v létě k vodě je krásná představa, pokud máte děti, je to často složitější. Aby dítě neprochladlo, je pončo nejvhodnější varianta, aby netrávilo čas v mokrých plavkách. Jednoduše navléknete dítěti přes hlavu a může zase běžet. Má volné ručičky na hraní a nikde nepřekáží osuška, která by dřela.

Ponča jsou pohodlná, zahřejí a využít je můžete jako jednoduchou clonu, pokud se u bazénu potřebujete převléknout. Navléknout je také můžete nejen na plavky, ale také neopren, takže na vodní sporty jsou nepostradatelné.

Velikou předností je také ochrana před sluníčkem. Děti tak ochráníte před přímým sluníčkem třeba u moře. I tak na opalovací krém nezapomínejte. Jako elegantní doplněk může sloužit i v případě, že si chcete zajít do nedalekého obchodu a nechcete se převlékat z plavek do jiného oblečení.

Jak vybrat pončo?

Ručníkové pončo je krásný doplněk, který nesmí chybět na žádnou dovolenou, proto může být i vhodným dárkem pod stromeček. Při výběru se neomezujte pouze na děti, jsou vhodné i pro dospělého. Vhodná jsou do jakéhokoli počasí a při jejich výběru se zaměřte na následující parametry.

  • Délka ponča – délka je poměrně zásadní faktor, který celý výběr ovlivňuje. Aby pončo plnilo své účely a mělo nějaký efekt při sportu nebo v zimě při otužování, nesmí končit hned u pasu. Pomocníkem může být také do vozidla, vyhnete se tak mokré sedačce.
  • Kapuce – je nedílnou součástí každého ponča, ochrání vás před prochladnutím, pokud máte mokré vlasy.
  • Klokanka – velkou kapsu na přední straně ponča jistě oceníte na každé pláži. Můžete si snadno uklidit peněženku nebo telefon.
  • Střih – dřívější varianty ponča byla šita tak, že se pouze přehodilo přes hlavu. Nebylo ale nijak kryté pod rukama. Aktuálně jsou ponča sita tak, že mají vlastní rukávy, takže neprofukují. Rukávy jsou volnější, aby se pončo lépe oblékalo na mokré tělo.
  • Sortiment – ponča jsou k dostání v mnoha barevných kombinacích, čímž dávají prostor vybrat si opravdu každému.

Rozsáhlou kolekci sportovních ponč značky Mystic najdete na stránkách výhradního dovozce – Mysticstore.cz.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Barvení obočí zvládnete i doma. Spokojenost vám přinese kvalitní barva na obočí

Za mnoho služeb utratíme v kosmetických salonech výrazně více peněz,...

Poznejte kouzlo ájurvédské masáže

Ájurvéda je dnes velmi moderní záležitost. Jde totiž o...

Rozlučky se svobodou

Rozlučky se svobodou se staly v české kultuře oblíbenou...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.Prodejnu...